پنج نکته حسابداری برای رشد کسبوکار تجارت الکترونیک شما
دقت مالی باعث رشد کسب و کار شما خواهد بود
رشد یک کسبوکار صرفا به کسب درآمد بیشتر محدود نمیشود، بلکه با دستیابی به مسائل ملالآوری؛ از سطح نقدینگی گرفته تا مدیریت موجودی نیز ارتباط دارد.
ما به بررسی پنج نکته حسابداری میپردازیم که به شما کمک میکند از طریق نظارت بر جریانهای نقدینگی، بهینهسازی هزینه کالاهای فروختهشده، حسابهای بانکی تجاری، مدیریت موجودی و حسابداری، کسبوکار تجارت الکترونیکی خود را توسعه دهید.
1- افتتاح یک حساب بانکی تجاری
بیایید با اصول اولیه شروع کنیم. به افتتاح یک حساب تجاری در بانک اقدام کنید. کار سادهای به نظر میرسد، اما باید بدانید که بسیاری از صاحبان کسبوکارهای نوپا در همان اوایل کار مرتکب این اشتباه میشوند و به وقتش نیز تاوان این اشتباهشان را میدهند.
ادغام امور مالی و بانکی کسبوکار با امور مالی شخصی باعث سردرگمی است و در بلندمدت به قیمت پول و وقت شما تمام میشود.
جدا کردن هزینههای شخصی از هزینههای کسبوکارتان، پیگیری امور را بسیار آسانتر ساخته و مرز مشخصی میان این دو میکشد، دردسرهای مالیات را کم میکند و شانس شما را برای دریافت بودجه از اعتباردهندگان و سرمایهگذاران بالقوه افزایش میدهد.
2- جریان نقدینگی سالم
داشتن دانشی روشن و جامع از وضعیت مالی کسبوکارتان بسیار مهم است، اما اشتباه نکنید، این موضوع صرفا محدود به محاسبه هزینهها و درآمدتان نیست؛ باید کمی عمیقتر کاوش کنید.
پرداختن به مسائل مربوط به سطوح نقدینگی نقطه خوبی برای شروع است. این کار به شما درک واضحتری از چرخه پرداختتان میدهد و با میسر ساختن برنامههای رشد و توسعه بلندمدت، امکان برنامهریزی برای آینده را فراهم میآورد. برای اینکه بیشترین بهره را از این اقدام ببرید، حتما بهروزترین و دقیقترین صورت جریان نقدینگی را در اختیار داشته باشید.
3- بهای تمامشده کالای فروختهشده
با کمال تعجب، بسیاری از تاجران هزینههای نیروی کار و اجاره را بهعنوان هزینه در نظر نمیگیرند، اما داشتن اطلاعات دقیق از میزان پولی که برای یک کار مشخص خرج میکنید، بسیار مهم است.
این هزینه را بهای تمامشده کالای فروختهشده (cogs) مینامند که حول محور محصول میچرخد. تهیه مواد چقدر هزینه دارد؟ برای تولید محصول نهایی چقدر هزینه میکنید؟ چقدر برای فروش آن هزینه کردهاید؟
دانستن بهای تمامشده کالای فروختهشده اگرچه مسئلهای جزئی، اما تاثیرگذار و قدرتمند است و این امکان را به شما میدهد که هزینهها را کاهش و سود را افزایش دهید. بهمنظور بهینهسازی کامل این عمل، به وفادارترین و دقیقترین ابزارها برای ثبت این هزینهها نیاز دارید.
پنج نکته حسابداری برای رشد کسبوکار تجارت الکترونیک شما
4- مدیریت موجودی خود
مدیریت موجودی یعنی پیگیری کالاهای انبارشده، ابعاد، مکان، مقدار و وزن آنها. این کار به شما کمک میکند که هزینه نگهداری موجودی را کاهش دهید، بدانید که آیا موجودی شما تمام شده است یا خیر و بیش از آنچه نیاز دارید، در انبار ذخیره کنید. همچنین، با این کار خواهید دانست که چه زمانی باید محصولات را انبار کرده و مواد بیشتری برای ساخت آنها بخرید.
در این مورد به ما اعتماد کرده و مدیریت موجودی را به یک روال تجاری ثابت و پایدار تبدیل کنید. زمانی که بهصورت قانونی از فهرست اموال خود باخبر میشوید، اقدامات تجاری خود را ساده و موثر میسازید.
5- ایجاد یک سامانه دفترداری
بسیاری از مردم دفترداری را با حسابداری یکی میدانند؛ این اشتباه است. از بسیاری جهات، میتوان آنها را به یک زوج متاهل تشبیه کرد که اگرچه دست در دست هم پیش میروند، اما یک چیز نیستند.
دفترداری، فرایند مداوم ثبت و طبقهبندی معاملات تجاری به معنای جمعآوری و تطبیق دادههای مالی است. حسابداری بیشتر تحلیلی است و شامل تفسیر آن دادهها میشود.
برای فرمولهکردن شیوههای تجاری صحیح، داشتن یک سامانه دفترداری خدشهناپذیر ضروری است. راههای زیادی برای ایجاد این سامانه وجود دارد (البته به این موارد محدود نمیشود) که در ذیل آمده است:
- خودتان این کار را انجام دهید؛ نرمافزارهای دفترداری آنلاین زیادی وجود دارد، اگر اهل ماجراجویی هستید، از یک فایل اکسل بهره ببرید.
- یک دفتردار پارهوقت (آنلاین یا محلی) را به استخدام درآورید.
- یک دفتردار یا حسابدار دائمی استخدام کنید.
با درک جنبههای عملی و ضروری دفترداری، عملیات کسبوکار شما میتواند پیشرفت کند.
پنج نکته حسابداری برای رشد کسبوکار تجارت الکترونیک شما