کارآفرینی به این 9 شخصیت نیاز دارد
9 شخصیت یک استارتاپ
کارآفرینی برای قرنها رویاپردازان، خیالپردازان و افراد خلاق را مجذوب خود کرده است. در سالهای اخیر، کارآفرینی به یک معضل فرهنگی تبدیل شده است، حتی کسانی که علاقهای به حضور در این فضا هم ندارند، دچار وسوسه ایجاد یک چیز جدید میشوند.
با این حال، قبل از اینکه در هیجان راهاندازی یک استارتآپ غرق شوید، کمی وقت بگذارید و شخصیت خود را دوباره بررسی کنید. چرا؟ چون چندین مساله وجود دارد که به موفقیت یا شکست یک استارتاپ کمک میکند و یکی از موثرترینهای آنکه بسیاری از اوقات نادیده گرفته شده، شخصیت است. بارها و بارها، ماهرترین کارمندان، داراییشان را به بدهی تبدیل کردهاند، صرفاً به این دلیل که شخصیت و طرز فکر مورد نیاز کارمندان استارتآپ را نداشتهاند.
استارتآپها به ویژگیهای شخصیتی منحصربهفرد مانند نه مورد زیر نیاز دارند. این مقاله را بخوانید تا ببینید آیا شخصیت مناسبی برای موفقیت در این زمینه دارید یا خیر؟
1.رویاپرداز
نقش رویاپردازی الهام بخشیدن به تیم، پیشنهاد ایدههای جدید و تشویق دیگران است. یکی از قابل شناساییترین ویژگیهای یک رویاپرداز، توانایی در تفکر خارج از چارچوب است. در حالی که رویاپرداز قادر به ارائه ایدههای بزرگ است، این عضو تیم باید بتواند جزئیات ضروری را نیز به اشتراک بگذارد. بیشتر بنیانگذاران و مدیران کسبوکار رویاپرداز هستند (البته خصلتهای دیگر هم دارند)، اما آنها نباید تنها افرادی در شرکت باشند که بتوانند کسبوکار را در سطح بعدی تجسم کنند. برای بسیاری از کارفرمایان استخدام یک شخصیت رویاپرداز مهم است. هنگامی که یک رویاپرداز اشتیاق خود را از دست میدهد، باید فرد دیگری وجود داشته باشد که این ضعف را برطرف کند.
مراقب باشید شیوه تفکر سریع شما موجب حواسپرتی و عدم تمرکز نشود.
2.دنبال کننده
زمانی که رویاپرداز، رؤیایی را به اشتراک میگذارد، دنبالکننده، ایده را میگیرد و میدود. کارمندانی که شخصیت دنبالهرویی دارند، مدیران بزرگی هستند. آنها ساختار مورد نیاز شرکت را فراهم میکنند و اجازه نمیدهند همه افراد صرفاً غرق ایدههای خود شوند. در حالی که رویا ضروری است، دنبالکننده متوجه میشود که تیمها برای مشغول بودن نیاز دارند تا وظایف ملموس داشته باشند. دنبالکننده نقشها را مشخص، اهدافی را تعیین و تضمین میکند که همه افراد تیم وظایفشان را درک میکنند. پیگیری قابل دسترسی است و اعضای تیم احساس راحتی میکنند که ایدههای خود را برای بررسی نزد دنبال کننده بیاورند. رهبری با این ویژگیهای شخصیتی قابل اعتماد است؛ جایی هم که اعتبار لازم باشد، او به تیم و کار اعتبار میدهد.
مراقب باشید اهداف خودتان در حین تحقق رویاهای دیگران قربانی نشوند.
3.ذهنخوان
ذهنخوان چشماندازِ کلی شرکت را میبیند و حرکت بعدی را پیشبینی میکند. این افراد به راهنمایی بسیار کمی نیاز دارند و در خودانگیختگی پیشرفت میکنند. شهود، نوآوری و اختراع از ویژگیهای یک ذهنخوان است.
مراقب باشید پایتان را از مرزها فراتر نگذارید و آزادیهایی که هنوز بهدست نیاوردهاید را تجربه نکنید.
4.فردی با تجربیات عملی
تقریباً نیمی از استارتآپهای شکستخورده، دلیل شکستشان را در عدم ارزیابی درست بازار برای ارائه محصول خود میدانند. بهترین شرکتها آنهایی هستند که یک جای خالی را در صنعت پر میکنند. برای انجام این کار، آنها به افرادی با تجربه از دنیای واقعی وابسته هستند؛ فردی که تجربیات عملی قبلی دارد که در این زمینه به کار میآید. پیش از او، اعضای تیم از مشکلی که شرکت میخواهد آن را برطرف کند، رنج بردهاند. افراد با تجربه، دانش را از میدان کار میآورند و تجربیات عملی خود را در کار بازتاب میدهند. آنها متواضع هستند و مایل به اصلاح چالشهای قبلی. آنها شفاف و مشتاق کمک به موفقیتِ شرکت هستند.
مراقب باشید؛ تجربیات قبلی شما باعث نمیشود که همهچیز را بدانید.
5.تقویتکننده روحیه
در یک استارتاپ، برای همه آسان است که فرسوده شوند. تقویتکننده روحیه، روحیه تیم را بالا نگه میدارد. زمانی که ددلاینها به پایان میرسد و استرس افزایش مییابد، کارمندان صرفاً در فضای خلأ کار میکنند. آنها روحیه بقیه اعضای تیم را تنظیم کرده و روی کارِ در حال انجام تمرکز میکنند. این تکنیک برای بهرهوری کوتاه مدت خوب است، اما در بلندمدت میتواند مضر باشد. تقویتکننده روحیه، همه را به تیم متصل نگه میدارد. این فرد به تعادل میان مشارکتهای فردی و همکاریهای تیمی کمک میکند.
مراقب باشید حواس هم تیمیها را پرت نکنید و در زمانهای نامناسب، تشویقکننده نشوید.
6.زنبور کارگر
البته که همه باید کمی شخصیت زنبور کارگر داشته باشند، اما برخی از افراد این ویژگی را بیش از دیگران دارند. زنبور کارگر در یک روز بیشتر از آن چیزی که هر کسی فکرش را میکند کار میکند. بهرهوری زنبور کارگر خارج از نمودار است. زنبور کارگر هرگز نمیگوید: “این کار من نیست.” آنها بهسادگی در هر جایی که نیاز داشته باشند وارد کار میشوند.
مراقب باشید از کار زیاد دلزده نشوید.
7.با انگیزه
غیرتمند، مشتاق، پرشور، پویا، پرانرژی و خودانگیخته صفتهایی هستند که یک فرد با انگیزه دارد. این افراد به توانایی خود برای موفقیت اطمینان دارند. آنها بهراحتی از تصمیمات خود دلسرد نمیشوند و بهراحتی تصمیمگیری میکنند.
مراقب باشید با هم تیمیهایی که کمتر تحت تسلطتان هستند، بیرحمانه برخورد نکنید.
8.مراقب
فرد مراقب، نیازهای همه را در اولویت قرار میدهد. او مراقب منافع مشتریان و شرکت است. مراقب بازیکن نهایی تیم است. این افراد زود میآیند و دیر میروند. آنها به دنبال راههایی هستند که کارها را روانتر کرده و تجربه همه را بهبود ببخشند.
مراقب باشید انتظارات غیر واقعی نداشته باشید، با این فرض که همه نباید اولویتهای شما را داشته باشند.
9.مصمم
پشتکار یک ویژگی شخصیتی است که نمیتوان آن را از این لیست حذف کرد. هر استارتآپی، ناهمواریها و سربالاییهایی دارد که باید از آنها بالا رفت. مهم نیست ایده چقدر عالی باشد اما هر کسب و کاری با چالشهایی مواجه است. نحوه برخورد افراد با این چالشها چیزی است که داراییهای نیروی کار را از بدهیها متمایز میکند. فرد مصمم کمی عمیقتر مسائل را میکاود و در موقعیتهای دشوار استقامت میکند و همه را به سمت خود میکشد.
مراقب باشید تسلیم منفیگرایی در محل کار نشوید. قوی باشید!