چطور یک سرمایهگذاری موفق داشته باشیم؟
7 توصیه برای اولین سرمایهگذاری
اولین تجربه سرمایهگذاری در یک کسبوکار میتواند برای هرکسی هیجانانگیز باشد. این تجربه بهعنوان یک چالش جدید، یک فرصت یادگیری و یک تجربه نو، جذابیت زیادی دارد اما آسان هم نیست. اگر در این راه مراقب نباشید، با یک اشتباه در سرمایهگذاری ممکن است همه پول خود را در چشم برهمزدنی از دست دهید.
همه سرمایهگذاران میخواهند با سرمایهگذاری، پول خود را چند برابر کنند. اما برای تحقق این امر، چندین نکته وجود دارد که باید بدانید، بهخصوص اگر برای اولین بار قصد سرمایهگذاری در کسبوکاری را دارید. برای اجتناب از سرمایهگذاری در یک کسبوکار شکست خورده، قبل از هر کاری، باید بهطور دقیق بدانید که چه چیزی پیش روی شما است.
در ادامه به بررسی هفت نکته مهم برای یک سرمایهگذاری موفق خواهیم پرداخت.
۱. بنیانگذاران و ادارهکنندگان کسبوکار را بشناسید
گرچه برای قابل اعتماد یا سودآور بودن یک کسبوکار، لزوماً نیازی به یک نام بزرگ در پشت پرده ماجرا نیست. اما وجود یک برند بزرگ که از یک استارتاپ حمایت میکند مطمئناً به اعتبار آن کسبوکار میافزاید و به تقویت آینده مالی آن کمک میکند.
در حالی که برندهای بزرگتر دست بازتری در انتخاب سرمایه گذاران و همکاریهای خود دارند، کسبوکارهای کوچکتر باید برای جذب مشتری سازگارتر عمل کنند. اما همانطور که در بالا نیز به آن اشاره شد، مهم، داشتن سابقه مثبت یک کسبوکار است و چه بسا استارتاپهایی که علیرغم مقیاس کوچک خود، سوددهی زیادی داشتند. در مورد کسبوکاری که قصد سرمایهگذاری در آن را دارید، به تفصیل تحقیق کنید. شما باید حامیان، ذینفعان و بنیانگذاران کسبوکار را بشناسید و سپس بهترین تصمیم را بگیرید.
۲. صبر کنید تا دوره منع فروش سهام تمام شود
دوره منع فروش سهام، زمانی است که افرادی که قبلاً سهام یک شرکت را خریداری کردند، مجاز به فروش آن نیستند. اگر میخواهید سهام یک کسبوکار را خریداری کنید، صبور باشید تا این دوره بگذرد و سپس ببینید چه تعداد از سهامداران هنوز سهام خود را نگه داشتهاند. این مقیاس خوبی برای سنجیدن سودآوری یک شرکت است و میتواند نشان دهد که آیا کسبوکار آینده خوبی دارد یا خیر.
اگر اکثر سهامداران اصلی سهام خود را حفظ کنند، احتمالاً آن کسبوکار در حال رشد و موفقیت است. اگر سهامداران اصلی سهام خود را فروخته و شرکت را ترک کنند، بهتر است دوباره در تصمیم خود تجدیدنظر کرده و با احتیاط بیشتری گام بردارید.
۳. اطلاعات شرکت را مطالعه کنید
گرچه شاید این کار، هیجانانگیز به نظر نرسد اما میتواند یک بینش عالی در مورد نحوه اداره یک کسبوکار به شما بدهد و خطرات و مزایای سرمایهگذاری را مشخص کند.
وقت خود را صرف بررسی اطلاعات شرکت کنید و مزایا و معایب سرمایه گذاری در یک تجارت را بسنجید. اطمینان حاصل کنید که برنامه کسبوکار به وضوح طرحریزی شده و جزئیات در اسناد آمده باشد. از خود بپرسید که آیا انجام چنین ریسکی مفید خواهد بود یا نه. مطالعه دقیق اسناد و اطلاعات اعلامی شرکت، تصویر واضحتری از سرمایهگذاری پیشروی شما ترسیم میکند.
۴. احتیاط شرط عقل است
همیشه در تزریق سرمایهی خود به یک تجارت جوان و تازهکار محتاط باشید، بهخصوص زمانی که به دنبال سرمایهگذاری در کسبوکارهای آنلاین هستید. احتیاط شرط عقل و کلید موفقیت شماست.
کسبوکاری که روی کاغذ و در تئوری خوب به نظر میرسد، میتواند بهدلیل مدیریت ضعیف، بازار بد یا هر عامل دیگری، در عمل شکست بخورد. نیاز به گفتن نیست که «کسبوکارهای» کلاهبرداری نیز وجود دارند که در پوشش شرکتهای قانونی، مشغول کلاهبرداری از سرمایهگذاران تازهکار و کم تجربه هستند.
۵. ممکن است به آرامی به سود برسید
کسبوکارهای کوچک در ابتدای دوره رشد خود، به تمام سرمایهای که بهدست میآورند نیاز دارند و به همین دلیل است که نباید انتظار داشته باشید که سرمایهتان خیلی زود چند برابر شود. به احتمال زیاد باید چند سال صبر کنید تا به سودآوری برسید، بهخصوص اگر در مراحل اولیه یک استارتاپ سرمایهگذاری میکنید.
سرمایهگذاری یک حرکت دوراندیشانه و صبر یک فضیلت است. اگر در چند سال اول سرمایه چندانی بهدست نیاوردید ناامید نشوید.
۶. استراتژی خروج داشته باشید
در هر سرمایهگذاری، همیشه این احتمال وجود دارد که همه چیز طبق برنامه پیش نرود و یا اشتباهاتی رخ دهد. اگر اوضاع شروع به بدتر شدن کرد، داشتن یک استراتژی خروج بسیار مهم است. قبل از اینکه وارد یک سرمایهگذاری شوید، استراتژی خروج خود را تنظیم کنید و در مراحل اولیه سرمایهگذاری این استراتژی را به اطلاع سرمایهپذیران خود برسانید و با آنها بر سر این موضوع توافق کنید.
گرچه در پشت هر سرمایهگذاری، مقداری ریسک وجود دارد، اما با یک استراتژی خروج و توافق بر سر آن از همان ابتدا، میتوانید از بروز یک فاجعه جلوگیری کنید و سرمایه خود را نجات دهید.
۷. از متخصصین کمک بگیرید
اگر در مورد یک فرصت سرمایهگذاری خاص تردید دارید، از یک مشاور مالی کمک بگیرید. مشاوران و کارشناسان مالی بهترین منبع موجود برای کمک به شما خواهند بود تا از ضرر و زیان ناشی از سرمایه گذاری خود جلوگیری کنید.
اولین تلاشها برای سرمایهگذاری میتواند در آن واحد هیجانانگیز، استرسزا، چالشبرانگیز و البته بسیار سودآور باشد. تا زمانی که خودتان را برای این ریسک بهطور هوشمندانه آماده کردهاید و میدانید در یک کسبوکار به دنبال چه چیزی میگردید، چگونه سرمایهگذاری خود را مدیریت خواهید کرد و در بلندمدت در انتظار چه چیزی هستید، تجربه شما در سرمایهگذاری میتواند یک تلاش مثمر ثمر با پتانسیل فراوان برای تغییر زندگی شما باشد.