چگونه با ایجاد انگیزه در تیم به موفقیت برسیم؟
4 روش ایجاد انگیزه در تیم استارتاپی
گاهی پیش میآید که علیرغم تشکیل یک تیم با استعداد و با تجربه و حتی واضح بودن اهداف پروژه، کارها بهدرستی پیش نمیرود، کارها بدون بهرهوری و انرژی انجام میشود، خلاقیت در حال افت است و کارکنان دیگر روحیه سابق را ندارد. اگر نمیدانید در صورت بروز چنین شرایطی چه اقدامی باید انجام دهید، جای نگرانی نیست کافی است در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
شما بهعنوان یک کارآفرین میتوانید همه چیز را تغییر دهید و شور و شوق تیم خود را احیا کنید. در ادامه به بررسی چهار راه مؤثر برای ایجاد انگیزه در کارمندان میپردازیم.
۱. افرادی با مهارتهای مکمل استخدام کنید
برای ایجاد انگیزه، افرادی را استخدام کنید که در زمینهای بهخصوص مهارت دارند و سپس به آنها در استفاده از این مهارتها آزادی عمل دهید. این یعنی هر یک از کارمندان اجازه دارند بهگونهای منحصربهفرد در کسبوکار مشارکت داشته باشند.
علاوه بر این، تشکیل یک تیم از کارکنان با مهارتهای تکمیلی میتواند تا حد زیادی به افزایش هماهنگی منجر شود. وقتی همه کارکنان در یک زمینه تخصص دارند، حاشیهها و مشاجرات بین تیم نیز افزایش مییابد. مشاجره زمان و منابع ذهنی را هدر میدهد و باعث کاهش انگیزه تیم میشود.
در واقع، بررسیهای آزمایشگاه توسعه کسبوکار دانشگاه هاروارد نشان میدهد که مهارتهای مکمل یکی از کلیدهای صرفهجویی در هدررفت منابع مالی است. دکتر فرانک نفکه، مدیر تحقیقات این آزمایشگاه، دریافته که وقتی کارمندان در تیمهایی متشکل از افرادی که مهارتهای متفاوت و مکملی دارند قرار میگیرند، همافزایی ایجاد میشود و کارمندان برای مدت طولانیتری در سازمان میمانند.
علاوه بر این، استخدام چندین کارمند با مجموعه مهارتهای یکسان به کارکنان این سیگنال را میدهد که قابل جایگزینی هستند، در نتیجه شروع به رقابت ناسالم میکنند یا انگیزه خود را از کار در شرکت از دست میدهند و ممکن است حتی منابع مالی شما در این پروسه هدر رود. انگیزه زمانی در تیم جریان پیدا میکند که هر یک از اعضای تیم احساس کند بخش ارزشمندی از تیم است.
۲. به کارکنان احساس مالکیت دهید
برای اینکه کارمندان در موفقیت شرکت سرمایهگذاری کنند، فرهنگ مالکیت را در بین کارکنان ترویج دهید. زمانی که کارکنان احساس کنند در مالکیت کسبوکار شریک هستند، شروع به سرمایهگذاری در موفقیت سازمان شما میکنند و توانمندتر میشوند.
شما میتوانید این کار را با مشخص کردن وظایفی که هرکدام از اعضا بر عهده دارند و توانمندسازی آنها برای حل مستقل مشکلات و همچنین فضا دادن به آنها برای عملکرد مستقل، انجام دهید. سپردن مسئولیت تام به کارمندان برای کاری که متخصص آن هستند، تضمین میکند که آنها در تیم احساس ارزشمندی کنند و در نهایت انرژی و انگیزه تیم افزایش یابد.
نقطه مقابل این رویکرد، مدیریت خرد است. با پیش گرفتن مدیر خرد اساساً تجربیات و تخصص کارکنان خود را نادیده میگیرید و مانع از این میشوید که از اشتباهات خود درس بگیرند و در نتیجه شانس کسب اعتماد به تواناییهای خود را از آنها سلب میکنید. مدیریت خرد تیم نزد کارکنان به این معنا است که شما به آنها اعتماد ندارید و با سلب اعتماد به نفس آنها در کارها، باعث افزایش بیانگیزگی میشوید.
۳. برنامهای تدوین کنید که با برنامههای کارمندانتان متناسب باشد
نمیتوان همه افراد را در یک قالب گنجاند و انتظار داشت بهترین بازدهی را داشته باشند. اگر محیط کار شما رسمی است و ساعات کاری شما انعطاف ناپذیر است، کارمندی استخدام نکنید که در ساعت ۲ صبح بیشترین بازدهی را دارد و اگر هم کردید، او را مجبور نکنید که خود را با مدل کار شما تطبیق دهد.
اینکه کارکنان به نتیجه برسند، مهمتر از این است که چگونه و در چه ساعتی به نتیجه میرسند. اگر میتوانید محیط کار را طوری تنظیم کنید که با ویژگیها و برنامههای شخصی کارکنان تناسب داشته باشد. بهعنوان مثال، به کارمندان اجازه دهید خودشان ساعات کاری را انتخاب، یا از راه دور کار کنند. داشتن این خودمختاری به اعضای تیم شما کمک میکند تا بین کار و زندگی شخصی خود تعادل برقرار کنند. این کار نه تنها باعث افزایش انگیزه و خلاقیت در تیم میشود بلکه به کارمندان نشان میدهد که به آنها اعتماد دارید و به شخصیتشان احترام میگذارید.
مطالعه این مطالب پیشنهاد میشود: موفقیت در کسب و کار در گرو حس تعلق سازمانی
۴. احساس نیاز ایجاد کنید
«نیاز» آن انرژی جادویی است که کارکنان را نه فقط در مورد شغل خود بلکه در مورد موفقیت شرکت هم هیجانزده نگه میدارد. احساس نیاز منجر به رقابت سالم، کنشگری، چالاکی و انگیزه میشود. اگر این احساس به دقت و درستی پرورش داده نشود، میتواند به مرور زمان محو یا باعث فرسودگی کارکنان شود. خوشبختانه، اقداماتی وجود دارد که به شما کمک میکند احساس نیاز را به درستی ایجاد کنید.
در اولین قدم، جدول زمانی داخلی و شاخصهای عملکرد کلیدی (KPI) کوتاه مدت را برای هر کارمند و هر تیم به صورت جداگانه تعیین کنید. مشخص شدن جدول زمانی و شاخصهای عملکرد، به ویژه زمانی موثر است که کارکنان میخواهند دستاوردهای خود را ارائه دهند. ضربالاجلهای مشخص باعث میشود افراد همه کارها را به ترتیب به پایان برسانند.
در گام بعدی، از کارمندان خود مشاوره بگیرید. در صورت امکان، قبل از مراجعه به اعضای هیئت مدیره، سرمایهگذاران و مشاوران خارجی، با تیم داخلی خود مشورت کنید. آگاه نگه داشتن کارکنان در مورد آنچه در حال وقوع است، اعتماد آنها را به شما افزایش میدهد و به ایجاد احساس مالکیت کمک شایانی میکند.
و در نهایت، با ذکر مثال به کارکنان خود بازخورد و مشوقهای مثبت بدهید، معنا و زمینه کار آنها را فراهم کنید و مهمتر از همه، اشتیاق خود را با آنها در میان بگذارید.
فشار بالای کار، سطح استرس بالا و ساعات کاری طولانی را با احساس نیاز اشتباه نگیرید. این عوامل به سادگی میتواند تیم شما را از نظر شغلی فرسوده کنند. منظور ما از احساس نیاز، یک هیجان سالم است که باعث بالا نگه داشتن انگیزه کارکنان حتی در شرایط سخت میشود.
کلام آخر
همه راههایی که در بالا به آن اشاره کردیم، نه تنها انگیزه کارکنان شما را افزایش میدهند، بلکه کلید حفظ فرهنگ سازمانی مثبت و مقیاسپذیر هستند. در نهایت، از یاد نبرید که کارکنان شما بزرگترین نقطه قوت شما هستند. آنها میتوانند شرکت شما را بسازند یا شکست دهند، بنابراین دادن احساس ارزشمندی و قدرت در نقش خود به کارکنان برای موفقیت شرکت شما بسیار مهم است.
4 روش ایجاد انگیزه در تیم استارتاپی