یک سرمایهگذار خوب را با این 6 ویژگی بشناسید
ویژگیهای یک سرمایهگذار خوب
اگر میخواهید وارد صنعت سرمایهگذاری شوید و یا اگر صاحب یک کسبوکار هستید و میخواهید با یک سرمایهگذار قرارداد ببندید، باید بدانید که گرچه داشتن دانش مالی یکی از ویژگیهای لازم برای یک سرمایهگذار خوب است، اما این کافی نیست. درک ویژگیهای یک سرمایهگذار خوب میتواند به انتخابهای هوشمندانه شما در این حوزه کمک کند. پس اگر برای رشد یا راهاندازی یک کسبوکار به سرمایه نیاز دارید، جستجوی این ویژگیها در سرمایهگذاران به شما کمک میکند تا سرمایهگذارانی قابل اعتماد پیدا کنید. در ادامه به بررسی چند ویژگی سرمایهگذاران خوب میپردازیم، با ما همراه باشید.
۱. تعیین هدف
داشتن اهداف مشخص مالی و عملیاتی یکی از الزامات رسیدن به موفقیت برای هر کسبوکاری است. نه تنها شما، بلکه سرمایهگذار شما هم باید این ویژگی را داشته باشد و در جهت اهداف کسبوکار شما تلاش کند. یکی از چیزهایی که یک سرمایهگذار خوب را از سایرین متمایز میکند، توانایی حرکت رو به جلو است، حتی اگر این حرکت برای سالها ادامه داشته باشد. یافتن شریکی که اهداف تجاری شما را درک کرده و به آنها اعتقاد داشته باشد میتواند به شما در رسیدن به موفقیت کمک کند. پتانسیل سود دهی کسبوکار خود را با ترسیم اهداف رشد بلندمدت و زمانبندی برای معیارهایی مانند نقدینگی، دورههای تأمین مالی و یا عرضه اولیه عمومی نشان دهید. سرمایهگذار مناسب میتواند به شما کمک کند تا اهدافی واقعبینانه، عملیاتی مشخص و برنامهای برای به واقعیت تبدیل کردن چشمانداز خود تدوین کنید.
۲. صبر
سرمایهگذاران موفق و خوب برای ادامه مسیر و موفقیت باید صبور باشند. برای رسیدن به سود و موفقیت نه فقط ماهها بلکه سالها زمان و تلاش منظم و مستمر لازم است.
در حالی که شکیبایی و صبر یک ویژگی حیاتی برای سرمایهگذاران است، یک سرمایهگذار مناسب اهداف و نتایج شما را به دقت زیر نظر خواهد گرفت و بر اساس این معیارها اقدامات لازمالاجرا را مشخص میکند. سرمایهگذار باید خود را برای فراز و فرودهای بازار آماده کند. صبر و شکیبایی همچنین مستلزم زمانبندی و تعیین هدف است. زمانبندی به سرمایهگذار کمک میکند تا بهدرستی تصمیم بگیرد چه زمانی باید دست به سرمایهگذاری بزند و چه زمانی از کسبوکار خارج شود.
برخی از موفقترین سرمایه گذاران جهان، از جمله وارن بافت و پیتر لینچ، ثروت خود را با رویکرد سرمایهگذاری ارزشی بهدست آوردهاند. این استراتژی، که شامل یافتن یک شرکت کم ارزش و آماده برای رشد است، نیاز به صبر و حوصله برای درک میزان رشد بر اساس ارزش پیشبینی شده در طول زمان دارد.
۳. عزم و جدیت
مسیر موفقیت در سرمایهگذاری با چالشها، سختیها، پشتکار و فداکاری بسیار همراه است. برای عبور از این مسیر و رسیدن به موفقیت، باید مصمم بود. بهعنوان یک سرمایهگذار این بدان معنا نیست که شما به دنبال قلدری برای دیگران هستید تا به آنچه میخواهید برسید بلکه این بدان معنی است که شما مایلید با سختکوشی در مسیر باقی بمانید. عزم و اراده مستلزم تحقیقات گستردهای است تا بدانید دقیقاً چه کاری را به روشی عالی انجام دهید تا بتوانید به اهداف خود برسید. داشتن این یک ویژگی ضروری است تا بتوانید یک سرمایهگذار موفق باشید.
۴. انعطاف پذیری
از آنجایی که دنیای سرمایهگذاری پر از عدم اطمینان است، همیشه لحظهای در زندگی شغلی بزرگترین سرمایهگذاران نیز وجود دارد که ضربه میخورند. برای همین ضروری است که در خود انعطافپذیری عاطفی را تقویت کنند.
آنچه سرمایهگذاران موفق را از دیگر سرمایهگذاران متمایز میکند، نگرشی است که آنها در مواجهه با موقعیتهای مختلف در ذهن خود پرورش میدهند. آنها بخوبی از اهمیت تجربههای حاصل از شکستها و پایداری بر اهداف خود با خبرند.
بسیاری از سرمایهگذاران بزرگ در طول بحرانهای مالی مختلف در طول ادوار، متحمل زیان مالی هنگفتی شدند، با این حال آنهایی موفق بودند که در طول بحران آرامش خود را حفظ کردند و دوام آوردند. اگر شما صاحب یک کسبوکار هستید و به دنبال سرمایهگذار میگردید، باید بدانید که کسبوکار شما هم از فراز و نشیبهای مختلف مصون نیست و انعطافپذیری سرمایهگذار در طول بحرانها عامل مهمی در موفق شدن کسبوکار شما است.
۵. دانش
اگر میخواهید در صنعت سرمایهگذاری وارد شوید، روی گسترش دانش خود کار کنید. چشماندازهای مالی به همان سرعتی که فناوری مدرن متحول میشود، تغییر میکند. به دنبال آموزش در مورد گزینههای موجود، هزینهها و خطرات در دنیای سرمایهگذاری باشید و در مورد چگونگی تأثیر جو اقتصادی بر ارزش پورتفولیوی خود مطالعه کنید.
اگر هم بهعنوان یک کارآفرین به دنبال یک سرمایهگذار برای کسبوکار خود هستید، فرد یا صندوقی را انتخاب کنید که دانش عمیقی از امور مالی و همچنین دانش خاصی در مورد صنعت و بازار شما داشته باشد. سرمایهگذاران باید این قدرت را داشته باشند که قبل از تأمین سرمایه، تمام جوانب اهداف عملیاتی شما را بررسی کنند. از توافق با یک شرکت سرمایهگذاری که نسبت به مدل کسبوکار شما بی تفاوت به نظر میرسد خودداری کنید. آنها ممکن است به محض توافق، با نادیده گرفتن اهداف و خواستههای شما، ایدههای خود را تحمیل کنند. پیدا کردن یک سرمایهگذار با دانش برای کمک به حل مشکلات شما مهم است، بهخصوص که پس از انعقاد قرارداد با سرمایهگذار، شما دیگر تنها تصمیم گیرنده نخواهید بود.
۶. مهارتهای تصمیمگیری
تصمیمگیریهای احساسی میتواند بهسرعت پیشرفت کسبوکار شما را به سمت اهداف مالی و تجاری منحرف کند. یک سرمایهگذار در هنگام بروز چالشهای بازار چه میکند؟ موفقیت مستلزم انتخابهایی است که با دیدی روشن و چشماندازی به سمت هدف نهایی، اتخاذ شوند. انجام یک فرآیند هدفگذاری جامع همانطور که پیشتر هم به آن اشاره کردیم، چارچوبی را ایجاد میکند که سرمایهگذاران میتوانند از آن برای هدایت تصمیمگیریها و دور نگه داشتن احساسات از معادلات استفاده کنند.
اگر در حال بررسی سرمایهگذاران بالقوه برای کسبوکارتان هستید، از نحوه عملکرد آنها در مواقعی که مجبور بودند انتخابهای سختی انجام دهند که بر امور مالی آنها تأثیر میگذاشت، بپرسید. شما باید به هر کسی که در شرکت شما سرمایهگذاری میکند اعتماد کامل باشید، به این معنی که باید به سرمایهگذاران خود اجازه دهید تا تصمیمات درستی برای موفقیت کسب و کار شما بگیرند.
کلام آخر
سرمایهگذاری تجاری حوزه عمیقی است که به ترکیب پیچیدهای از دانش، مهارتها و ویژگیهای شخصیتی نیاز دارد. پرورش این ویژگیها هنگام مدیریت سرمایه خود و جستجوی این ویژگیها در شرکای سرمایهگذاری بالقوه، میتواند شما را در مسیر موفقیت با سرعت بیشتر پیش ببرد.