5 نکته کلیدی برای درخواست سرمایه
سرمایهگذاران از چه چیزی خوششان میآید؟
هر کسب و کاری از استارتاپهای تازه کار گرفته تا شرکتهای با سابقه، در مقطعی از فعالیت خود ممکن است به جذب سرمایه نیاز پیدا کند. دریافت سرمایه از سرمایهگذاران یکی از اصلیترین راههایی است که کسبوکارها برای تأمین منابع مالی مورد نیاز خود، پیش میگیرند. چگونگی نوشتن درخواست تأمین بودجه میتواند نقش تعیینکنندهای در پاسخ سرمایهگذاران داشته باشد.
حتی زمانی که همه چیز بهخوبی پیش میرود، دریافت منابع مالی از یک وامدهنده یا سرمایهگذار به کسبوکار شما کمک میکند عملکرد خود را از آن چیزی که هست هم بهتر کند. با در نظر گرفتن این موضوع، به بررسی پنج نکته کلیدی در مورد نحوه نوشتن درخواست جذب سرمایه خواهیم پرداخت که سرمایهگذاران را نسبت به کسبوکار شما علاقهمند خواهد کرد.
۱. حرفهای باشید
حرفهای بودن مشخصهای است که باید در عمل نشان داده شود و در هنگام برقراری ارتباط با سرمایهگذاران از اهمیت بالایی برخوردار است. حرفهای بودن تنها در ظاهر یا انتخاب کلمات نیست بلکه شامل جزئیات کوچکی مانند لحن نوشتن درخواست و رعایت دستور زبان است.
برای ارسال ایمیل، دادههای آنلاین، نامههای کاغذی یا سایر اسناد، به موارد زیر توجه کنید:
- استفاده صحیح و به جا از علائم دستور زبان مانند ویرگول، نقطه، خط تیره و …
- رعایت دستور زبان
- نحوه سازماندهی جملات
- نحوه تنظیم سربرگ
- امضاها
- وضوح سند
- شفافیت لحن
- اختصار
درخواست بودجه خود را بهصورت تایپ شده و دیجیتال تکمیل کنید. فرمهای تایپشده حرفهایتر و خواناتر هستند. برای نامههای خود سربرگ طراحی و درخواست خود را در قالب یک نامه اداری با سربرگ شرکت ارسال کنید. قبل از ارسال فیزیکی یا آنلاین درخواست، بروز هرگونه خطا را بررسی و از ابزارهای تصحیح متون یا دستور زبان که میتوانند از بروز اشتباهات احتمالی پیشگیری کنند، کمک بگیرید.
۲. تحقیق کنید
از وام اداره کسبوکارهای کوچک گرفته تا جذب سرمایه از سرمایهگذاران فرشته، گزینههای زیادی برای تأمین بودجهای که برای کسبوکار خود لازم دارید، وجود دارد که انتخاب بین آنها بستگی به شرایط کسبوکار شما دارد. برای انتخاب بهترین روش جذب سرمایه، هیچ الگوی مشخصی وجود ندارد، شما باید بسته به شرایط کسبوکارتان در مورد هر گزینه احتمالی تحقیق و بسته به انتخاب، درخواست خود را تنظیم کنید.
شما باید مزایا و معایب هر گزینه را به تفصیل بررسی کنید. گرچه این کار میتواند زمانبر باشد، اما بررسی هر گزینه به شما امکان میدهد بهترین فرصت خود را پیدا کنید. بهعنوان مثال، اگر کسبوکار شما در زمینه فناوری است، درخواست تأمین بودجه از سرمایهگذاری که در زمینه کشاورزی فعالیت میکند، انتخاب مناسبی نیست.
تحقیق در مورد سرمایهگذاران بالقوه به شما امکان میدهد محدودیت بودجه گزینههای خود را تشخیص دهید. اگر بودجه درخواستی شما از بودجه قابل ارائه توسط سرمایهگذار بیشتر باشد، شاید تصمیم بگیرید بودجهی درخواستی خود را محدودتر یا از چند منبع سرمایه جذب کنید.
۳. اسناد و مدارک لازم را همراه با درخواست خود ارسال کنید
قبل از اینکه وامدهنده یا سرمایهگذاری با تزریق مبلغ هنگفتی در کسبوکار شما موافقت کند، باید از وضعیت مالی کسبوکار شما آگاه شود. قبل از درخواست هر گونه وام یا جذب سرمایهای، تمام اسناد مالی خود را آماده کنید و برای آنها بفرستید. این اسناد میتواند شامل موارد زیر باشد:
-
صورت حساب درآمد
-
جریان نقدینگی
-
ترازنامه شرکت
-
صورت حساب سود انباشته شده
-
طرح تجاری
سرمایهگذاران ممکن است بخواهند اطلاعات مهم دیگری را نیز بررسی کنند، از جمله:
-
صورتهای حسابهای شخصی
-
مجوزهای تجاری
-
اسناد مالکیت
-
سابقه درخواست وام در گذشته
خود را برای هر درخواستی از سوی سرمایهگذار پیرامون اطلاعات و اسناد مالی کسبوکارتان آماده کنید تا در صورت لزوم در سریعترین زمان اسناد آن را ارائه دهید.
۴. از جزئیات غافل نشوید
درخواست جذب سرمایه مانند ارائه آسانسوری نیست. بنابراین، ارائه هر چه بیشتر جزئیات ضروری، مهم است.
اطلاعات زیر را به نامه درخواست بودجه خود اضافه کنید:
- اطلاعات اولیه کسبوکار (بهعنوان مثال، مکان و تاریخ افتتاح، محصولات یا خدمات و اطلاعاتی از این دست)
- وضعیت مالی فعلی
- میزان بودجه درخواستی
- برنامه شما برای استفاده از وجوه درخواستی
- توضیح برنامههای مالی آینده (بهعنوان مثال برنامه شما برای بازپرداخت وامها)
در نامه خود با جزئیات توضیح دهید که چرا به مبلغی که درخواست میکنید نیاز دارید و چگونه از این وجوه استفاده خواهید کرد. به وام دهندگان یا سرمایهگذاران جزئیات تأثیر سرمایه آنها روی رشد کسبوکار خود و سود حاصل از این رشد را شرح دهید و برنامه پرداخت اقساط وام یا واریز سود را به اطلاع آنها برسانید.
۵. واقعبین باشید
در یک دنیای ایدهآل، ایده میلیاردی شما میتواند همان مقدار سرمایهای را که نیاز دارد جذب کند، اما متأسفانه، دنیای واقعی دقیقاً اینگونه کار نمیکند. بنابراین، داشتن انتظارات واقعبینانهای از نیازها و فرآیندهای پیشروی کسبوکارتان ضروری است.
پیش از طرح هر درخواستی، زمانی صرف کنید و با بررسی دقیق صورتهای مالی، یک درخواست بودجه واقعبینانه تنظیم کنید.
اگر به دنبال دریافت وام هستید، طول دوره بازپرداخت آن را حتماً در نظر بگیرید. آیا توانایی بازپرداخت آن را دارید؟ تا چه نرخ بهرهای برای کسبوکار شما قابل پرداخت است و بازپرداخت هر وام چگونه بر صورت حسابهای ماهانه تجارت شما تأثیر میگذارد؟
اگر قصد همکاری با سرمایهگذاران را دارید، قبل از اینکه دست به کار شوید، از خود بپرسید که حداکثر درصد مالکیت یا کنترلی که میخواهید به یک سرمایهگذار بدهید چقدر است. اگر سرمایهگذاری با حداکثر درخواست سرمایه موافقت کند اما 50 درصد سهم مدیریت را از شما بخواهد، آیا مایل به پذیرش این شرایط هستید؟
اگر در مورد پاسخ این سؤالات جواب قاطعی ندارید، برای راهنمایی با حسابدار یا یک وکیل تجاری مشورت کنید.
کلام پایانی
هر درخواست جذب سرمایهای برنده نمیشود و این امر طبیعی است. گاهی اوقات هم، این شما هستید که پیشنهاد سرمایهگذاری را بهدلیل اینکه با شرایط کسبوکارتان همخوانی ندارد، رد میکنید. در مواقع دیگر ممکن است درخواست درست در زمان نادرست یا با طرح نامناسب ارائه شود؛ پس اجازه ندهید که یک باخت یا حتی دهها باخت شما را ناامید کند. به تلاش خود ادامه دهید و این پنج نکته را در طول تنظیم درخواست بودجه بعدی خود به کار بگیرید تا بهترین نتیجه برای شما رقم بخورد.
هماینک درخواست جذب سرمایه خود را ارسال کنید